Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop ‘Türkiye’nin Yüzyılı Sempozyumu’na katıldı
Meclis Başkanı Şentop ‘Türkiye’nin Yüzyılı Sempozyumu’na katıldı
İSTANBUL – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bahçelievler’de düzenlenen ‘Türkiye’nin Yüzüncü Yılı Sempozyumu’nun açılışına katıldı.
Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türk Yüzyılı Sempozyumu’nun açılış programı gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Bahçelievler Mahallesi Spor Müdür Bülent Küçük, Bahçelievler İlçe Tarım Müdürü Murat Levent, Bahçelievler Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasan Enginbağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü Pelin Çift’in yaptığı sempozyumda Şentop, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Şentop, genç bir öğrencinin ricası üzerine İsmet Özel’in “Gözlerin bir şehrin uzak mahalleleri gibi hüzünlü, kara, isyana hazır” şiirinin mısralarını okudu. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, moderatörün ricası üzerine Tuncel Kurtiz’den dörtlük okudu.
Bir iş arkadaşı ise Kılıçdaroğlu’nun daha önce başörtüsüne kumaş parçası dediği sözlerine üniversite yıllarında başını açmak zorunda kaldığını belirterek tepki gösterdi. Seçimlerin çok değerli olduğunu ifade eden Şentop, “Milletimiz 14 Mayıs’ta bunun farkına vardı. 28 Mayıs’ta yeniden tescilleyeceğiz.”
“Gençlerin ve kadınların siyasete girmesi mümkün olmadı”
Gençliğinde siyasetten bahseden Şentop, “Benim gençliğimde 80’li yıllar Türkiye’de siyasetin biraz sorunlu olduğu bir dönemdi. Gençlerin siyaset yapamadığı bir dönemdi. O dönemin anayasası yasaktı. siyasi partiler, gençlik kolları ve kadın kolları” Kadınların siyasete girmesi mümkün değildi. Siyasi partiler ve STK’larla çalışmaları da yasaktı.”
“Git bizim evden yemek masasını getir” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, gençliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili bir hatırasını anlatarak, “1988’de üniversitenin 1. sınıfının sonunda bir hukuk dergisi çıkardık. Yazı işleri müdürüydüm. Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dı.Birçok milletvekili.Dergi arkadaşımızla 3 yıl boyunca 36 sayı çıkardık.Dergiyi ilk kurduğumuzda çok az kişi verdi. o zamanki gençliğe böyle bir destek.Fatih’te bir binanın çatısı vardı bizim şu an oturduğumuz alan kadar yerdi ama içinde hiçbir şey yoktu sandalye masa falan lazımdı. Ey Cumhurbaşkanımız o zamanlar il başkanıydı, yanına gittik masa ve sandalye ihtiyacımız olduğunu söyledik, ‘Git bizim evden yemek masasını getir’ dedi.
“Türkiye önemli bir toplumsal sorun yaşadı”
Başörtüsü yasağı olduğu dönemde okuyan bir vatandaşın teşekkürüne karşılık Meclis Başkanı Şentop, “Başörtüsü Türkiye’de sadece üniversite öğrencilerinin sorunu değil. Türkiye ciddi bir toplumsal sorun yaşıyor ve çok uzun süredir devam ediyor. Şubat 2008’de bu konuyla ilgili bir anayasa değişikliği yapıldı. Daha önce yönetmelikte yargılanan Danıştay, yasa çıkınca Anayasa Mahkemesi’ni iptal etti.” dedi.
“Siyasette ayrımcılık yapmıyoruz”
Sempozyumda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Gençlik Meclisi’nin asıl amacı farklı olsa da biz gençlerimizin yanındayız. Herkese açığız. Gençlik meclisimizde her arkadaşımızın değerli olduğunu biliyoruz. Bizimle birlikte kulüplerde onlara rehberlik etmeye ve yetiştirmeye başladık” dedi.