Yaşam

Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi eğitimi

Büyükşehir tarafından sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve korunmasına yönelik Yerel Hayvanları Koruma Görevi Eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yerel hayvan koruma eğitimi, Sivil Toplum Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve korunması konulu eğitim sonunda katılımcılara “Yöresel Hayvanları Koruma Görevlisi Kartı” verildi.

BÜYÜKŞEHİRDEN EĞİTİMLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Yöresel Hayvanları Koruma Görevlisi Eğitimi”, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanları Koruma Uygulama Yönetmeliği kararları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü iş birliğinde düzenlendi. Hayvanlar. Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimin konut mülkiyeti Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapıldı.

HAYVAN BAKIMI VE BESLENMESİ

Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nde belirtilen ana başlıklar ışığında programlanan eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Patilik Memnun Sokak Hayvanları Kasabasında Veteriner Hekimler tarafından verildi. Patilik’in tanıtıldığı eğitimde Hayvan Bakımı ve Beslenmesi, Hasta Hayvanların Tanınması, Kedi ve Köpeklerde Paraziter Enfeksiyonlar, Portatif Kısırlaştırma Aracı, Zoonotik Hastalıklar (insan ve hayvanların birbirine bulaştırabileceği hastalıklar) ve Hayvan Davranışları hakkında bilgiler verildi. . Ayrıca Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden Bülent Dağdeviren, Avrupa Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Sözleşme, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hakkında bilgi verdi. Eğitim sonunda 91 katılımcıya “Yöresel Hayvanları Koruma Görevlisi Kartı” verildi.

GÖNÜLLÜLERİN SORUMLULUKLARI

Başta kedi ve köpekler olmak üzere sokak hayvanlarının kendi yer, alan ve mekanlarında yaşaması için sorumluluk alan yerel hayvan koruma gönüllüleri; Sokak hayvanlarının bakımı ve aşılanması, aşılanan hayvanların işaretlenmesi, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılama sonrası sahiplendirilmek veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi tüm faaliyetleri yerel yönetimlerle koordineli olarak yürütürler. .

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu